Stofferen is een uitstervend beroep en dat is eeuwig zonde, als je het Niels Speksnijder vraagt. Voor hem is er niets mooier dan een kale ruimte opfleuren met een nieuwe vloer.

Het vak is er bij Niels met de paplepel in gegoten. Zijn opa en vader waren beiden stoffeerder en hun bedrijf is later overgenomen door Niels broer. Als jochie zat Niels al op zijn knieën parket en tapijt te leggen. “Van helemaal niks maak je iets moois, dat vind ik zo leuk. Je komt binnen en dan is een huis nog kaal. Vervolgens leg je er een vloer in en dan is het huis bij wijze van spreken bijna af.”

Niels kan overweg met alle typen vloeren, zijn specialiteit is egaliseren en het leggen van pvc. Een super materiaal: je legt het strak tegen de muur zonder plint en maakt eenvoudig uitsparingen voor pilaren. “De ondergrond moet super strak en schoon zijn, want je ziet ieder zandkorreltje. Egaliseren doe ik staand met een prikstok, dat werkt snel, efficiënt en goed. Vervolgens stofzuig ik zomaar een keer of zes voordat ik de vloer leg. Het schoonmaken is net zo belangrijk als het leggen.”

Kwaliteit staat bij Joris Veer woninginrichting bovenaan, mede daarom werkt Niels er zo graag. Hij gaat alleen voor goed en beter. Wanneer hij een vloer heeft gelegd, maakt hij vaak een foto van het eindresultaat. Voor de Facebookpagina van Joris Veer, maar ook zodat hij zelf nog eens terug kan kijken op zijn werk. “We krijgen er veel positieve reacties op. Mensen zeggen tegen elkaar ‘je moet naar Joris want dan ziet het er goed uit’. Dat vind ik mooi om te horen. Mensen komen bij ons voor kwaliteit.”