Hij zit al meer dan twintig jaar in het vak en service verlenen is zijn tweede natuur: Patrick Molenaar. De zonweringsspecialist van Joris Veer woninginrichting.

“Werken bij Joris voelt als een lot in de loterij”, zegt Patrick vrolijk. Hij vindt het heerlijk om niet meer het hele land door te rijden naar klanten. En nog belangrijker: Joris en Patrick zijn het meer dan eens over het belang van kwaliteit en service. “Dat staat bij ons op nummer één. Als monteur ben je het gezicht van het bedrijf en dus moet je netjes werken. Ik werk alsof het mijn eigen huis is. Als ik een scherm monteer en het hangt niet goed, dan doe ik het opnieuw. Zo’n scherm hangt immers zomaar een jaar of twintig aan de gevel, dan moet het goed zitten. Dat ene uurtje extra werk doet er voor mij dan niet toe. Dat is mijn kracht en dat wordt ook gewaardeerd door de klanten.”

In de buitenzonwering bestaat er geen standaard-werk, iedere gevel is immers anders. Daar komt bij dat de mogelijkheden qua kleuren en materialen tegenwoordig enórm zijn. “Tegenwoordig willen mensen niet alleen de zon tegenhouden, ze willen ook iets moois aan de gevel. Wij helpen hen graag bij het uitzoeken daarvan en geven desgewenst ook advies over de kleur van het scherm. Er zijn meer dan 200 verschillende doeken, in allerlei kleuren en van effen tot grafische prints. We kijken ook naar de technische constructie, je kunt niet zomaar een knikarmschderm op iedere gevel hangen. Het leukste vind ik het wanneer mensen al bij meerdere bedrijven zijn geweest die zeggen dat ‘er niks kan’. Dan is het voor mij de sport om iets te verzinnen wat wél kan”, vertelt Patrick.

Hij draagt zorg voor zowel het inmeten als het monteren van de buitenzonwering. “Voor de klanten is het een geruststelling en voor mij werkt het ook fijn. Als ik opmeet bekijk ik meteen hoe ik het goed kan monteren.”

Onderhoud

Patrick draagt ook zorg voor het onderhoud en reparatie van de buitenzonwering. “Wij laten onze klanten niet lang wachten. We lossen het als het even kan binnen een week op. Soms lukt het zelfs binnen een dag.”