Hij zou eigenlijk boekhouder worden, maar dat is er tot zijn opluchting nooit van gekomen. Sammy van Wijngaarden is een geboren stoffeerder. Dankzij zijn jarenlange ervaring kan hij ieder type vloer super strak leggen.

Sammy leerde het vak bij Speksnijder in Bergambacht. Hij werkte voor projecten en kreeg zo’n beetje ieder type vloer in zijn handen. Hij heeft vervolgens een jaar of tien voor zichzelf gewerkt als stoffeerder. In die periode werd hij al ingehuurd door Joris Veer. Door de recessie stopte hij met zijn bedrijf. “Ik heb mijn gereedschap toen bij Joris neergezet, dus nu werk ik weer met mijn oude
tools. Echt alle puzzelstukjes vielen in elkaar toen ik in 2016 bij Joris in dienst kwam”, vertelt Sammy.

Hij legt alle type vloeren; van laminaat tot parket en vloerbedekking. Marmoleum is zijn specialiteit. Het vergt grote nauwkeurigheid, veel netheid en een oog voor detail. “Je ziet iedere zandkorrel onder marmoleum, dus je móet echt heel secuur werken. En dat doe ik. Het moet perfect zijn, anders ga ik niet met een gerust hart weg, dan geeft het mij geen voldoening. Ik zorg altijd dat er nergens iets op aan te merken is en dat ik tevreden ben, dan is de klant dat ook.”

Vroeger bracht het werk hem naar bijzondere projecten in het hele land, sinds hij bij Joris werkt komt hij Schoonhoven bijna niet meer uit. “Dat vind ik echt ideaal”, zegt de Schoonhovenaar. “We doen veel woningen en kleine projecten. Echt iedere dag is anders omdat iedere situatie anders is. Iedere keer wil ik zorgen voor een goed eindresultaat, dat is de uitdaging!”